Anna Maria Corazza Bildt kampanj liberalerna Europavalet

Stöd min valkampanj. Swisha ditt stöd

Du får gärna stödja min Kryssa kampanj genom att Swisha ditt bidrag till: Kryssa AMCB 

Swish 123 5736 665

Liberal demokratipolitik Anna Maria Corazza Bildt toppkandidat i eu europavalet den 9 juni för fred frihet och företagande. En Orädd Europeisk Liberal

Ukrainas sak är vår!

Ukrainarna kämpar för hela Europas frihet och demokrati när de modigt står emot den ryska aggressionen. Men de behöver vårt stöd. Liberalerna har varit tydliga med att Sverige både ska öka stödet och att vi ska fortsätta stödja Ukraina så länge det behövs.

Inför euron nu!

   - För att Sverige ska dra full nytta av EU-medlemskapet krävs det att vi är med fullt ut i samarbetet och inför euro som valuta. Liberalerna är tydliga med att ett exportland som Sverige gynnas av att vara en del av den gemensamma valutan.

Anna Maria Corazza Bildt Liberalerna Sverige Europa Europaparlamentet  klimatpolitik

Liberal klimatpolitik

   - Liberalerna vill med ett Starkare Europa se satsningar på både kärnkraft och förnybar energi (sol, vind, vatten) i hela Europa. Bindande mål för fossilfri elproduktion bör sättas för varje EU-land, och elnäten bör kopplas samman för en gemensam elmarknad. Klimatet är vår tids största globala hot mot människors frihet. EU ska vara världens bästa klimatorganisation. Vi behöver innovation, entreprenörskap och frihandel, de mest kraftfulla verktyg för förändring vi känner.  Ladda ner Liberalernas Klimatrapport som pdf 

Liberal säkerhetspolitik

- Ett starkare Europa är nödvändigt för att öka säkerheten i vårt närområde och bekämpa organiserad brottslighet. Liberalerna vill  inom EU  bekämpa yttre hot, internationell brottslighet och terrorism genom att införa ett europeiskt FBI med operativa befogenheter, ett gemensamt EU-försvar och en gemensam gränspolis för bevakning av EU:s yttre gränser.

Liberal europapolitik

Konflikter skall lösas vid förhandlingsborden – inte på slagfälten. Genom EU har Liberal demokrati i Europa stärkts och den välståndsutveckling som skett efter fall de kommunistiska diktaturernas fall, saknar motstycke. EU ska aktivt stötta de länder som ansöker om medlemskap, såsom Ukraina, Moldavien , Georgien och förhoppningsvis UKs återkomst       Ukrainas framtid är vårt ansvar.

Liberal samarbetspolitik

Tack vare EU-samarbetet kan vi resa, jobba, plugga, shoppa, göra affärer och leva i hela Europa.

Dessutom blir vårt hörn av världen fredligare och tryggare.

Liberalerna arbetar aktivt för att genomföra en stark liberal politik inom unionen och gentemot omvärlden. Liberalerna är Sveriges europavänligaste parti. EU har stärkt demokratin i Europa. Vi vill fördjupa och utöka EU-samarbetet. Vi har en långsiktig vision om ett federalt Europa.

Anna Maria Corazza Bildt Liberalerna Sverige Europa Europaparlamentet  klimatpolitik

Sveriges liberala parti

Varenda människa ska ha möjlighet att bestämma över sitt eget liv och jobba hårt för att uppfylla sina drömmar. Hela Sverige ska vara möjligheternas land, för alla.

Liberalerna är ett modernt frihetsparti med en lång tradition att utveckla vårt samhälle nationellt och internationellt.. 

Du kan läsa om vår Europapolitik från A till Ö HÄR


Tredje största i EU

Gruppen Renew Europe  är vår partigrupp i Europaparlamentet  med 101 ledamöter från liberala och socialliberala partier. Gruppen utgörs till största delen av ALDE och är den tredje största partigruppen . EDP är associerat. Renew Europe i Europarådet samlar ledare som  Emmanuel Macron(Fr),  Kaja Kallas(Est), Mark Rutte(Ne), Alexander De Croo(Be), Xavier Bettel (Lux), Robert Golob(Slov),    Nikolai Denkov(Bg). 

Liberaler i Europa -alde

Liberalerna och Liberala Ungdomsförbundet samverkar med andra liberalt sinnade partier och organisationer i Europa.

I alde bearbetar vi de stora frågorna genom att inspirera till öppenhet, samtal, demokrati och frihet.

Du kan ladda ner aldes Manifest på svenska som pdf HÄR

Använd din rösträtt klokt och tipsa dina vänner.....

Den 9 juni 2024 är det val i Sverige till Europaparlamentet. Du kan förhandsrösta från den 22 maj.

Din röst på Anna Maria Corazza Bildt och Liberalerna kan bli avgörande för din och andras möjligheter att leva i ett demokratiskt och fritt Europa.

Vi kraftsamlar i alla medlems-länder för din rätt till frihet.